koninginnedag 30 april 2007

Img_0722 Het is half twaalf. Bart slaapt.Zijn humeur is niet al te best en zijn hartslag nog steeds laag. Als er wat gebeurt dan stijgt hij wel snel,dus hopelijk valt het allemaal mee.Voor de zekerheid blijft hij nog even aan de hartbewaking. Helaas kan Bart aan de hier georganiseerde konninginnedag festiviteiten ook niet deelnemen, omdat hij steeds chemo krijgt en daarmee mag je niet van de afdeling.Img_0723

Het is half drie. Bart is net even naar de wc geweest. De hartslag schommelt nog steeds tussen de 42 en 47 met af en toe een uitschieter naar boven als Bart naar de wc gaat. Het gewicht is gedaald tot 46,5 kilo. Nou ja we blijven maar gewoon ademen.

Inmiddels is het kwart voor negen ‘s-avonds. Met Bart is nauwelijks te communiceren. Hij slaapt, of ligt een beetje voor zich uit te kijken.

We worden ons wel steeds bewuster hoe zwaar de behandeling van Bart is. Uit gesprekken met ouders van medepatienten wel gebleken dat zo’n intensieve en langdurige chemo zoals Bart krijg toch wel uitzonderlijk is. Meestal zijn het kortere kuren of één zak chemo en daarna weer een periode spoelen. Maar goed, inmiddels is wel duidelijk dat al de kinderen die hier behandeld worden, allemaal hun speciefieke behandelplan hebben. Blijkbaar reageert ieder kind anders op de chemosoorten en treden zoveel verschillende bijwerkingen op dat daardoor behandelplannen gewijzigd moeten worden. Maar goed, wij kunnen alleen maar hopen dat Bart zich hier goed doorheen slaat, maar er zijn toch wel momenten dat wij het allemaal heel eng gaan vinden. Het vervelende is gewoon dat wij er alleen maar voor Bart kunnen zijn, met hem proberen te praten, hem te helpen als hij naar het toilet moet, zijn drinken aangeven, zijn spuugbakjes verwisselen en bijhouden hoeveel hij drinkt. Verder moet Bart het zelf doen met behulp van al die rare medicamenten die hij toegediend krijgt.

3 responses to “koninginnedag 30 april 2007

  1. Lieve bart ik hoop dat je je morgen wat beter gaat voelen .
    Veel liefs Bep he de hammetjes

  2. He Bart, Arie en Anneke,

    wat waardeloos dat het nu weer tegenzit. Bart blijf denken aan de mooie momenten op je boot, dan stijgt je hartslag vanzelf. Wij hopen (het klinkt afgezaagd) dat het heel gauw beter mag gaan en dat je na afloop van deze kuur weer gauw van het mooie weer kunt genieten.
    Bart, zet hem op en Arie en Anneke hou vol.
    Chris en Gerda

  3. Hoi,lieve Bart arie en anneke ik hoop dat jullie alle drie een goede nacht rust krijgen dan kunnen jullie er morgen weer beter tegenaan.
    Veel liefs de hammetjes

Leave a comment